Utskrift

 

«Det er et land som Herren din Gud bærer omsorg for. Alltid hviler Herrens, din Guds øye på det, fra årets begynnelse til dets ende.» 5. Mos 11,12.

Det er ikke noe annet land som har slike løfter fra Gud. Israels Gud har omsorg og hans øye hviler på landet alle dager i året. Jødene har kommet tilbake til landet og de bosetter seg rundt om i landet. De planter og dyrker og det er til velsignelse for både dem selv og andre. «I kommende dager skal Jakob skyte røtter, Israel blomstre og få skudd, og de skal fylle jorderike med frukt.» Jes 27,6. Våren er en fin og blomstrende tid i Israel. Ørkenområdene er både fargerikt og fruktbart.

Israel er landet som har det meste. I løpet av en dag kan du oppleve både sommer og vinter, ski og bademuligheter. Innerst i Middelhavet er landet som Herren Israels Gud bærer omsorg for. Her er det milevis med fine strandpromenader og gode bademuligheter langs hele kyststripen i vest. Lenger inne og nord i landet ligger Hermon-fjellet. Her kan du spenne på det skiene og oppleve både fart og spenning i mange preparerte alternative skiløyper. Veien videre fra Golan går det gjennom frodige områder jordbruksområder med korn og hvete, men også frukt og grønnsaker.

Galilea og Genesaretsjøen er en rik opplevelse både med klima og sjøen. Fjellene gir en god atmosfære og godbitene fra sjøen gir et godt måltid mat, men fersk frukt til dessert.

Langs med Jordansdalen er inntrykkene mange og historiene rike. Ved Dødehavet er det ikke så enkelt å ta seg en dukkert, men en kan flyte som en korg på ryggen. Mineralene er mange og til legedom for kropp og sjel. Men vegen er ikke lang før men er kommet helt sør til Israel. Her kan en dyppe foten i Rødehavet og samle alle inntrykkene som landet Israel har å by på,- i løpet av én dag. Med en dagsreise kan en oppleve havet, fjellet, elver og bekker, spise seg mett på jordbrukets produkter – alt hva landet Israel har å by på! Floraen med blomster og trær, fjellgeitene står og speider etter en travel turist. Fuglene kvitrer og lovpriser sin skaper. Det var fisk på menyen i Tiberias, men ingen fisk å se ved Dødehavet, men i Eilat og Rødehavet er alt samlet som havet har å vise frem. Israel er Guds mirakel!

«Jeg vil la sedrer, akasier, myrter og oljetrær vokse fram i ørkenen. Jeg vil la sypress, lønn og buksbom gro sammen i ødemarken –  så alle skal se og kjenne og legge seg på hjerte og forstå at Herrens hånd har gjort dette, og Israels Hellige har skapt det.» Jes 41,19.