Av Kurt Urhaug

Haldis Reigstad er Norges mestselgende nålevende lyriker. Hun har gitt ut 21 diktsamlinger med et samlet salgstall på 103 600 eksemplarer. Den første diktsamlingen kom ut i 1987, den foreløpig siste i 2018.

Den 18.november i 2019 fyller Haldis Reigstad 80 år. I denne forbindelsen har Evangelisten Forlag fått gleden og æren av å gi ut en ny diktsamling fra Haldis Reigstads hånd. Diktsamlingen som har fått tittelen «Mandeltreet» består av 366 dikt og bibelord, og er både diktsamling og andaktsbok på en og samme tid.

80 av diktene er nyskrevet og har aldri tidligere vært publisert. De øvrige diktene er hentet fra tidligere utgitte diktsamlinger.

Haldis er en profilert kristen dikter som spenner vidt i tematikk. Det er likevel aldri tvil om hva som er hovedsaken: Det er løfte fram de gode nyhetene om Jesus, slik de er gitt oss i Bibelen. Tittelen på den nye boka bærer også bud om dette. Mandeltreet er kalt det våkne treet, noe Gud en gang minnet profeten Jeremia om: Jeg vil våke over mitt ord, så jeg fullbyrder det.

Haldis skriver både på bokmål og på nynorsk. Og bibelordene er så langt mulig tilpasset de ulike diktene. Dikt på bokmål har bibelord  fra Norsk Bibel 1988, dikt på nynorsk har bibelord fra Norsk Bibel 1994.

«Mandeltreet» er blitt en vakker bok, noe også Atle Helland, den prisbelønte fotografen fra Valen i Sunnhordland, har bidratt til. Han har fotografert alle bildene i diktsamlingen.

Evangelistens Forlag er glad for å kunne publisere denne nye diktsamlingen fra Haldis Reigstads hånd. Overskuddet fra salget skal etter forfatterens eget ønske fordeles likt mellom KPKs barmhjertighetsarbeid i Ukraina og P7 Kristen Riksradios internasjonale radioarbeid.

Fredag 15.nov kl 18.00 i Straume Forum (Idrettsvegen 10) blir det feiring av Haldis Reigstad 80 års dag og bokslepp av den nye boken, Mandeltreet. 

Bladet Evangelisten