14.mai er det 73 år siden staten Israel ble gjenopprettet.

Befolkningen i landet er nå på 9,327 innbyggere. 73,9 prosent av dem er jøder, mens 21,1 prosent er arabere og 5 prosent andre grupper. Drøye 16000 immigranter har kommet til Israel det siste året. For 73 år siden var det 806 000 innbyggere. Siden den gangen har det kommet 3,3 millioner immigranter til Israel. 44,7 prosent av dem kom etter 1990. Rundt 46 prosent av jøder i verden, bor nå i Israel.

Gjenopprettelsen av staten Israel i 1948 kan på flere måter sies å være et Guds under. Det er noe av det største som har skjedd siden Jesu fødsel. Profeten taler også om opprettelsen av landet som en fødsel, noe som også var å lese på fremsiden av Jerusalem Post 15 mai. «Hvem har hørt slikt? Hvem har sett slike ting? Kommer et land til verden på én dag, eller blir et folk født på én gang? For Sion har vært i barnsnød, og med det samme har hun født sine sønner.» Jes 66,8.

 Oppvekstkårene i Israel 1948 var ikke det enkleste. Mange nasjoner hadde snudd ryggen til jødene, og selve landet hadde fiender på alle kanter. Mye av landet var en ørken, sumper og myrer, manglende kapital og svært mye innvandring hver eneste uke, måneder og år. Jødene som kom fra Europa hadde mistet mange av sine slektninger og eiendeler under Holocaust. Enklere var det ikke for jødene som kom fra arabiske land. Her ble eiendommer og kapital konfiskert.

 Men jødene kommer til Israel. De kjemper og arbeider. Landet dyrkes og jordbruks produksjon er stor. Jødene etablerer sine hjem i Judea og Samaria, og under høytidene reiser de og feirer i Jerusalem. De første årene etter etableringer, var det landbruket som var den store prioritering. Siden den gangen har Israel blitt en leveranse til verden av elektronisk utstyr, datavarer, programmer, high-tech, IT, osv innen alle yrkesfelt og folks hverdag. Over 10 prosent av israelerne arbeider i høyteknologisektoren, og dette tallet fortsetter å øke.

Israel er Guds gave til nasjonene, og viktigste dette folket har gitt oss, er Guds frelse. Jesus sa: «Frelsen kommer fra jødene.» Joh 4,22.

Vi gratulerer Israel med 73 års nasjonaldag og minner om løftet de har fått fra Gud: «Det er et land som Herren din Gud bærer omsorg for. Alltid hviler Herrens, din Guds øye på det, fra årets begynnelse til dets ende.» 5Mos 11,12.

 

 

 

 

 

Ifølge UN World Happiness Report er Israel rangert som det 12. beste landet å bo i.